T. R. K. | 2. 7. 2024, 09:49

Letalo zajela huda turbulenca, nastali posnetki, ki vas bodo pustili odprtih ust: eden od potnikov poletel ... (VIDEO)

Profimedia

Letalo je zajela huda turbulenca. 

Letalo boeing 787-9 dreamaliner je letelo iz Španije v Montevideu v Urugvaj, vendar je moralo v ponedeljek ob približno 2.30 po lokalnem času pristati na letališče Natal na severozahodu Brazilije. Letalo je namreč zajela huda turbulenca, zaradi katerih je bilo poškodovanih 40 potnikov od skupno 325.

Na fotografijah in videoposnetkih, objavljenih na spletu, so vidne posledice nesreče. Več potnikov so tako morali oskrbeti zaradi poškodb, med njimi je bila tudi ženska, ki so ji morali namestiti vratno opornico. Videne so bile tudi sledi krvi, poroča Sky news.

Več sedežev in strop so bili močno poškodovani, na posnetkih pa lahko vidimo, da je eden od potnikov obtičal v prostoru za prtljago, ki je nad glavami potnikov. Letalski prevoznik je v izjavi zapisal, da so huje poškodovani že na zdravljenju. 

Ni prvi primer hude turbulence na letalu 

Zdravstveni uradniki v brazilski zvezni državi Rio Grande do Norto so v izjavi sporočili, da so potnike, ki so utrpeli poškodbe, odpeljali v bolnišnico v Natal. Družba Air Europa je sporočila, da bo iz Madrida pozneje v ponedeljek poslala drugo letalo, ki bo potnike na letališču prevzelo in nadaljevalo pot v Urugvaj. 

Do tega dogodka je prišlo le nekaj tednov po tem, ko je 73-letni Britanec umrl zaradi hudih turbulenc na letu družbe Singapore Airlines iz Londona v državo v jugovzhodni Aziji. Nekateri znanstveniki menijo, da bi se lahko turbulence na letalih zaradi podnebnih sprememb še poslabšale. 

Novo na Metroplay: Z Manco Trampuš o ustvarjanju s Koala Voice in vlogi pojoče krave