L. PA. | 6. 6. 2024, 09:48

Še ena sprememba za McDonald's: pri njih ne boste več dobili ...

Profimedia

Sodišče Evropske unije je odločilo, da McDonald’s nima več pravice uporabljati svoje prepoznavne znamke Big Mac za hamburgerje s perutnino. 

McDonald’sov hamburger Big Mac je sicer poznan predvsem v goveji različici, vendar pa je piščančji Big Mac pogosto del posebne ponudbe. Forbes Slovenija poroča, da je priljubljeni ponudnik hitre prehrane izgubil pravico za uporabo znamke Big Mac v Evropski uniji za hamburger s piščančjim mesom.

Sodišče Evropske unije je namreč odločilo, da McDonald’s nima več pravice uporabljati svoje prepoznavne znamke Big Mac za hamburgerje s perutnino.

Vse se je začelo že leta 2017, ko je McDonald'sov manjši tekmec, irski ponudnik hitre hrane Supermac's, ki prodaja goveje in piščančje burgerje, ocvrte piščančje medaljone in sendviče, zahteval umik zaščite oziroma patenta za goveje in piščančje izdelke za znamko Big Mac, ki jo ima McDonald's od leta 1996.

Evropski urad za intelektualno lastnino je predlog Supermaca sicer zavrnil, vendar se je podjetje pritožilo in zdaj je splošno sodišče odločilo v korist Supermacu. McDonald's se lahko na sodbo sicer še pritoži.

Morda vas zanima tudi:

Razlog? Premalo piščančjih burgerjev

Zaščito za goveji Big Mac je McDonald's po drugi strani lahko obdržal, pravice do piščančjega Big Maca pa mu je splošno sodišče Evropske unije v Luksemburgu vzelo, ker naj v zadnjih petih letih ne bi dovolj uporabljal znamke Big Mac za perutninske izdelke.

"McDonald’s ni dokazal pristne uporabe v neprekinjenem obdobju petih let v Evropski uniji v povezavi z določenim blagom in storitvami," so po pisanju Forbes Slovenija zapisali sodniki.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković