R.S. | 20. 7. 2023, 08:14

McDonald’s pod plazom kritik: njihov legendarni produkt se je po 50 letih spremenil

Profimedia

Nejevoljne stranke so opazile spremembo, ki je restavracija še noče priznati ...

Je velikost legendarnega hamburgerja res manjša, cena pa višja kot v preteklosti? To se sprašujejo nejevoljne stranke McDonald’sa v Nemčiji. 

Hamburger skoraj centimeter ožji 

V različnih nemških mestih je nemški BILD opravil preglede hamburgerjev. Ugotovitve? Hamburger je po premeru skoraj centimeter ožji kot prej. McDonald’s še vedno skriva spremembo, vendar priznava, da razmišljajo o spremembah. "Želimo še enkrat razmisliti o recepturi klasike, trenutno uporabljamo nove bombetke, ki so višje, bolj puhaste, manjše po premeru, vendar je na koncu hamburger enako velik. Mesne polpete ostajajo enake," je dejala njihova tiskovna predstavnica. 

Profimedia

Ali se bo velikost hamburgerjev spremenila tudi v Sloveniji, še ni znano. Bo pa ponudba v slovenskem McDonald'su odslej bolj bogata - do konca leta bo na voljo burger McPlant, ki je brez sestavin živalskega izvora. McPlant že prodajajo v Avstriji, Veliki Britaniji, Nemčiji, na Irskem, Portugalskem in Nizozemskem. Burger so razvili skupaj z ameriškim podjetjem Beyond Meat, ki proizvaja rastlinsko meso. 

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu