K. Ž. | 30. 9. 2024, 18:00

Priljubljena mesnica v stečaj: po 200 letih zaprli vse poslovalnice (vsi delavci dobili odpoved)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Znana nemška mesnica je bankrotirala. Po 200 letih delovanja za vedno svoja vrata zapira mesnica Holzapfel iz Turingije. To je hud udarec tako za delavce kot za zveste stranke.

V mesnici Holzapfel ne bo več mogoče nakupovati. Vsi delavci so bili odpuščeni, saj je podjetje razglasilo stečaj.

Konec je: nemška mesnica bankrotirala

Tradicionalna mesnica je svoje stranke prvič postregla leta 1815. Po več kot 200 letih pa se morajo delavci in mesojedci posloviti od priljubljene mesnice. Stečaju se jim namreč ni uspelo izogniti. Po poročanju tujih medijev je sprva še ostajalo upanje, saj si je podjetje opomoglo. Da bi pridobili čim več novih strank, je mesnica takrat znižala cene, a tudi te niso prinesle dolgoročnega uspeha, navaja Fenix Magazin.

K stečaju so botrovali različni dejavniki. Mednje sodi tudi splošni upad povpraševanja po mesnih izdelkih. Zadnje čase se namreč viša trend povpraševanja po alternativnih izdelkih. K zaprtju vseh poslovalnic pa so prispevale tudi splošne gospodarske razmere.

Usoda delavcev zapečatena

Prizadeti sta bili tako prodaja kot proizvodnja. Podjetje je svoje delavce že obvestilo o stečaju, njihova usoda pa je najverjetneje zapečatena. Stečaj je prizadel 80 delavcev, vse pa so morali odpustiti.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem