Uredništvo | 26. 7. 2024, 08:59

Mletemu mesu vedno dodajte to sestavino: ne boste verjeli, kakšen čudež bo sledil

Profimedia

Mleto meso lahko pripravite na milijone načinov, vsak pa ima svojo skrivnost, kako ga pripraviti, da bo čim bolj sočno. 

Eden od načinov, da bo mleto meso čim bolj okusno je ta, da mu poskusite dodati maščobo. Svinjska mast izboljša kakovost mesa, hkrati pa mu da posebno aromo, tako da bodo jedi iz mletega mesa veliko boljše. Najbolje je, če uporabite svežo maščobo. Če se sprašujete, kako jo pridobiti, je sledeči način najlažji: mesu, ki ga boste pekli ali cvreli, odstranite svežo mast in jo razdelite v vrečke. 

Profimedia

Shranite jo v zamrzovalniku, dokler je ne boste rabili kot dodatek k mletemu mesu, preden jo dodate v mešanico, pa je potrebno mast zmleti. Če nimate sveže zaseke, lahko uporabite mast iz trgovine, na primer mast za kuhanje. Maščobo se sicer lahko doda tudi mešanici za ribje kotlete. 

Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc