R.S. | 30. 9. 2022, 16:19

Mrliški list kraljice Elizabete II. je preplavil splet. Ste opazili to zanimivo podrobnost?

Profimedia/Fotomontaža

Kraljeva družina je včeraj razkrila, zakaj je umrla 96-letnica, na mrliškem listu pa so bile zapisane tudi druge informacije...

Kraljica Elizabeta II. je 8. septembra umrla zaradi starosti. Tri ure in pol kasneje so novico sporočili svetu. Mrliški list je podpisala njena hči, princesa Ana. Na mrliškem listu, ki se že širi na družabnih omrežjih, pa so nekateri opazili zanimivo podrobnost. 

Zraven informacije o njenem poklicu namreč piše: "Njeno veličanstvo kraljica." Da je bila 96-letna monarhinja po poklicu kraljica, je nasmejalo splet. "Priznam, da me je novica, da je bila po poklicu kraljica malce nasmejala," je le eden izmed tovrstnih komentarjev. 

Kraljico Elizabeto II. je nasledil sin Charles, zdaj kralj Karel III. Njeno slovo se je v Združenem kraljestvu 19. septembra sklenilo z državniškim pogrebom, ki se ga je udeležilo več sto tujih voditeljev. Po pogrebnem bogoslužju v Westminstrski opatiji so se ji na ulicah Londona poklonili sto tisoči. Pokopali so jo v spominski kapeli svetega Jurija na gradu Windsor.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord