T. R. K. | 2. 7. 2024, 12:07

Okruten umor, ki je šokiral svet: nogometni klub, ki ga je vodil Slovenec, žaluje

Fb Nihad Aličković

Znan nogometni klub se je poslovil od umorjene Nermine Krajina in ob tem izpostavil pomembno sporočilo. 

Nogometni klub Sarajevo, ki ga je od avgusta lani do letošnjega junija vodil Slovenec Simon Rožman, se je v čustvenem zapisu poslovil od na okruten način usmrčene Nermine Krajina, ki je bila velika nogometna oboževalka.

V klubu so izpostavili: "Šokirani smo nad ponovnim nesmiselnim umorom ženske, ki nas ponovno opozarja na to, da ima naša družba resne probleme, ki jih je treba rešiti, pri čemer moramo sodelovati vsi." Izpostavili so, da ekipa FK Sarajevo izreka iskreno sožalje družini Nermine. Ob koncu so zapisali: #stopfemicid. (ustavimo femicid), poroča N1

Spomnimo, da je bila Nermina 26. junija na okruten način ubita v 38. letu starosti. Pred tem so jo ujeli in več dni mučili. Kaznivega dejanja umora na okruten način sta osumljena njen mož Goran Ravlić in tašča Leđiba Ravlić,  Latif Jašarević pa kaznivega dejanja pomoči osumljencem po kaznivem dejanju. 

"Goran Ravlić in Leđiba Ravlić sta osumljena, da sta po predhodnem dogovoru v stanovanju na Kolodvorski ulici okrutno usmrtila 38-letno žensko, ženo osumljenega Gorana Ravlića. Najprej so ji onemogočali kakršno koli komunikacijo z zunanjim svetom, nato pa so jo več dni psihično in fizično trpinčili, zaradi česar je umrla. Za Latifa Jašarevića se sumi, da umora, čeprav je zanj vedel, ni prijavil. Ob tem je poskušal pomagati osumljenima pri njunem prekrivanju. Med preiskavo, ki jo je vodila dežurna kantonalna tožilka, so bili v stanovanju najdeni predmeti, namenjeni odstranitvi sledi storitve kaznivega dejanja," so sporočili s tožilstva KS. Pogreb Nermine Krajina bo jutri na pokopališču Kovači v Hrasnici. 

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja