19. 9. 2024, 08:02 | Vir: STA

Izrael na pretkan način likvidiral najmanj 20 sovražnikov

X/Aditya Raj Kaul

V Libanonu je naraslo število smrtnih žrtev eksplozij. 

V Libanonu se je v sredo zvečer povečalo število smrtnih žrtev eksplozij ročnih radijskih postaj oz. walkie-talkiejev na najmanj 20, ranjenih je več kot 450 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Libanon je v sredo popoldne zajel drugi val eksplozij, potem ko so v torek množično eksplodirali pozivniki. Eksplozije so prvi dan zahtevale najmanj 12 življenj, med njimi dva otroka, več kot 2800 ljudi je bilo ranjenih

Bolnišnice so bile že po torkovih eksplozijah preobremenjene. Iran je tako že ponudil, da sprejme okoli sto ranjencev. Večinoma so ranjeni utrpeli poškodbe na rokah in očeh.

Libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah je odgovornost za torkov napad pripisal Izraelu in napovedal povračilne ukrepe. Izrael se na eksplozije še ni odzval, je pa izraelski obrambni minister Joav Galant v sredo dejal, da Izrael začenja novo fazo v vojni, pri čemer se težišče premika proti severu.

Zaradi naraščajočih napetosti na Bližnjem vzhodu se bodo danes v Parizu sestali zunanji ministri ZDA, Velike Britanije, Nemčije, Francije in Italije pred zasedanjem Varnostnega sveta ZN, ki je načrtovano za petek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković