26. 7. 2024, 16:15

Brat srbskega košarkarskega zvezdnika Nikole Jokića obtožen fizičnega napada na tekmi NBA: grozi mu zapor

Profimedia

Incident, v katerem je Srb pred tisoče navijači s pestjo udaril moškega v obraz, so posnele kamere.

Starejši brat srbskega košarkarskega zvezdnika Nikole Jokića Strahinja Jokić je v ZDA obtožen zaradi napada na moškega na tekmi ameriške profesionalne košarkarske lige NBA med Denver Nuggets, za katere igra Nikola, in Los Angeles Lakers aprila letos, poroča Nova.rs.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarka kod Uncle Screw-a (@uncle.screw2)

Incident se je zgodil na tribuni pred tisoče očividci, vse skupaj pa so zabeležile tudi kamere, zato so posnetki napada hitro zaokrožili po družbenih omrežjih. Strahinja Jokić se je med tekmo z navijačem nasprotne ekipe najprej zapletel v prepir, nato pa je moškega napadel in ga udaril s pestjo. Napadeni je pri tem utrpel pretres možganov. 

Grozi mu eno leto zapora

Obtožnica ga zdaj bremeni napada tretje stopnje, ki opredeljuje kazen za povzročitev posebno hude telesne poškodbe ter ustrahovanje oziroma ustrahovanje s smrtonosnim orožjem. tovrsten napad je po ameriški zakonodaji opredeljen kot prekršek najvišjega razreda (razred A), zanj pa je zagrožena kazen enega leta zapora in denarna kazen 1000 dolarjev (dobrih 920 evrov), piše omenjeni medij.

Kot navajajo, so ameriški mediji pisali, da moški napada ni izzval, Strahinja pa je v zagovor povedal, da je branil starejšega moškega, ki ga pozna že dolgo. Postopek se bo na sodišču nadaljeval 21. avgusta.

Novo na Metroplay: Z Manco Trampuš o ustvarjanju s Koala Voice in vlogi pojoče krave