R.S. | 30. 9. 2022, 15:25

Nikoli ne boste uganili, zakaj mora Lidl s polic umakniti zlate zajčke

Profimedia

Zagotovo poznate čokoladne zajčke, ki med veliko nočjo spadajo med najbolj prodajane izdelke. Lidl jih odslej ne sme več prodajati. Kaj je razlog? 

Sodna bitka med Lindtom in Lidlom je dobila epilog. Zlati Lindtov čokoladni zajček je zaščiten pred morebitnimi kopijami, kar pomeni, da Lidl ne sme več prodajati podobnih zlatih zajčkov. Zaloge mora uničiti, poroča The Guardian. 

Zmedeni kupci

Lindtov zlati zajček je vsako leto eden najbolj prodajanih švicarskih proizvodov, število prodanih zajčkov pa se poveča posebej v času velike noči. Podjetje ga je želelo zaščititi pred morebitnimi posnemovalci, zato se je spustilo v sodno bitko z Lidlom, ki prodaja podobne zajčke. 

Profimedia

Lindt je naredil obsežno študijo, ki je pokazala, da je njihov zajček dobro poznan širši javnosti, podobni zajčki, ki kopirajo njihov produkt, pa zaradi podobnosti begajo kupce. 

Podjetje se je že v preteklosti spustilo v sodne spore zaradi zlatega zajčka. Leta 2001 je zajčka zaščitilo z rdečim trakom okoli vratu, avstrijsko podjetje Hauswirt pa se je pritožilo na evropsko sodišče. Bitko so Avstrijci izgubili, zlatih zajčkov ne smejo več prodajati. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec