E. Č. | 27. 9. 2024, 11:52

Še boljši kot Gardaland?! Odprli bodo nov zabaviščni park, velik kar 9000 kvadratnih metrov

YouTube/Omroep Omroep Gelderland/posnetek zaslona

Če vas vsako leto pot zanese v Gardaland, potem je to brez dvoma novica za vas.

Vsak pot vsako leto vsaj enkrat odpelje v Gardaland? Sanjate, da bi obiskali Disneyland, in preprosto ne morete brez norih adrenalinskih voženj z vlakcem smrti? Če ste na vprašanja odgovorili pritrdilno, potem berite dalje.

Evropa bo v naslednjem letu bogatejša za nov zabaviščni park, ki bo svoja vrata odprl v Groenlu na Nizozemskem. Nov park, poimenovan BommelWereld, bo velik kar 9000 kvadratnih metrov in bo tematsko zasnovan okoli novega gradu z imenom Bommelstein. BommelWereld, ki je bil prvič napovedan že leta 2022, bo zagotovo privlačna destinacija za vse ljubitelje tematskih parkov, obljubljajo odgovorni.

BommelWereld

Zabaviščni park - ustvarjata ga družinsko podjetje, ki ima v lasti tudi priljubljeni nizozemski počitniški park Marveld Recreatie, in Jora Vision, nizozemsko podjetje, specializirano za oblikovanje in gradnjo tematskih parkov, živalskih vrtov, družinskih zabaviščnih središč, turističnih destinacij in muzejev - bo temeljil na likih iz knjig nizozemskega striparja Martena Toonderja. Park bo obiskovalcem ponudil kar 20 različnih atrakcij, med katerimi bodo tako družinske kot adrenalinske vožnje.

Ena izmed glavnih atrakcij bo Bulder Baan, družinski vlak smrti, dolg 257 metrov, ki bo dosegal hitrost do 45 km/h. Poleg tega bodo obiskovalci lahko uživali v mini vodnem toboganu Razende Rommel, ki bo na nekaterih odsekih dosegel višino štirih metrov.

Natančen datum odprtja parka, ki naj bi zaživel prihodnje leto, in cene vstopnic še niso znane, edina nekoliko večja nevšečnosti za Slovence pa je dejstvo, da bo Bommelwereld vrata odprl v kraju, ki je od Ljubljane oddaljen več kot 1100 kilometrov. No, po drugi strani pa stoji le 150 kilometrov stran od Amsterdama, kamor lahko vsakodnevno letite z brniškega letališča ...

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil