T. R. | 18. 10. 2024, 13:48

Vse, kar je želela, so bili lepi zobje: plačala 6700 evrov, kar je sledilo, pa je šokiralo vse (FOTO)

Profimedia

Poseg zob v Turčiji se je končal z grozljivimi posledicami. 26-letnica je na koncu namreč ostala brez zob, želi pa s svojo zgodbo opozoriti druge, ki so morda razmišljali o podobnem posegu. 

26-letna Alana Boone je po spodletelem posegu v Turčiji ostala brez zob. Najprej je za poseg plačala 6700 evrov, a so končni stroški znašali 10.102 evra. Kmalu po vrnitvi domov je Alana ugotovila, da poseg ni bil uspešen in obrnila se je na lokalno ordinacijo za drugo mnenje, ki je potrdila slabo stanje njenega zdravja. Alana želi, da njena izkušnja služi kot opozorilo drugim. 

S turškim zobozdravnikom se je sicer dogovorila prek družbenih omrežij, prek katerih mu je tudi poslala fotografijo zob. Konec julija je odpotovala v Turčijo in takrat so ji zbrusili zobe. V ustni votlini pa je bolečine začela čutiti že naslednji dan, na kliniki pa so ji nato pojasnili, da ji morajo odstraniti zobno pulpo, ki naj bi bila močno poškodovana. 

Profimedia

Čez dva dni so ji namestili trajne krone. Povedala je, da je kričala od bolečin. Ko se je na začetku avgusta vrnila domov, so se bolečine še okrepile. Začela je čutiti luknje v ustih in imela je nenavaden okus, poroča Mirror. 

Nato je obiskala zobozdravstveno ordinacijo v Belgiji, kjer so ji povedali, da je bilo zdravljenje povsem neuspešno in da ji bodo morali izpuliti vse zobe. Morala je na korektivni poseg, kjer so ji predstavili tri možnosti zdravljenja, katerih cene so se gibale med 26 in 46 tisoč evri.

Odstranili so ji vse zobe in ji namestili osem vsadkov

Aprila letos so ji odstranili vse zobe in ji namestili osem vsadkov. Posvetovala se je tudi z oralnimi kirurgi, ki so potrdili, da je edina rešitev izpuliti vse zobe in začeti na novo. Čeprav se še vedno spopada z vsakodnevnimi bolečinami, ji je olajšanje, da je zdravljenje skoraj pri koncu. 

Profimedia

Ob koncu je izpostavila, da upa, da bo zdravljenje zaključila do julija naslednje leto, z drugimi pa želi deliti svojo zgodbo, da druge opozori na možne posledice po posegih. Želi namreč, da se dvakrat premisli, preden se ljudje odločijo za zobozdravnika v tujini, saj lahko pri tem nastanejo zapleti. Sama namreč zdaj še vedno ne more normalno jesti in se široko smejati. 

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil