T. R. K. | 30. 5. 2024, 13:10 | Vir: STA

Pripravljeni na vzlet, ko je sledil velik šok: potniki priča grozljivemu dogodku, osebo je potegnilo v ...

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Oseba je na Nizozemskem padla v motor letala.

Na Nizozemskem se je zgodila tragična nesreča. Umrla je oseba, ki jo je potegnilo v motor letala družbe KLM, ko je nameraval vzleteti z amsterdamskega letališča Schiphol. Potniki in člani posadke na letalu, ki so situacijo videli v živo, so deležni psihološke pomoči v obliki svetovanja. Nesreča se je zgodila včeraj okoli 15. ure. 

Po poročanju lokalnih medijev je letalo, ki je bilo namenjeno v Billund na Danskem, v tistem času ravno zavijalo. Ni še jasno, kako je prišlo do nesreče in ali je bila oseba potnik ali zaposleni, vendar so policija in varnostni organi sprožili obsežno preiskavo. Niso tudi še ugotovili identitete posameznika, ki je umrl. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Tiskovni predstavnik je dodal, da ne morejo še potrditi, ali je šlo za incident ali za obliko samomora. Dodal je tudi, da so vsi potniki in člani posadke, med katerimi so bili številni priča dogodku, varno zapustili letalo. Letališče Schiphol je na spletni strani X opisalo incident kot "grozljiv" in zapisalo: "V mislih smo s sorodniki umrlega, skrbimo tudi za potnike in sodelavce, ki so bili priča dogodku." Podobna nesreča se je sicer že zgodila lani junija, ko je delavca na mednarodnem letališču v San Antoniu potegnilo v motor, še ena nesreča pa se je zgodila lani janurja.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec