E. Č. | 14. 8. 2024, 09:01

Oče pustil otroka v razgretem avtu in lagal policistom: javnost v šoku, ko so razkrili, kaj je zares počel

AI

Policisti razkrili, kam je oče zares odšel, medtem ko je njegov otrok trpel v vročem avtomobilu. 

V Severnem Porenju-Vestfaliji se je v ponedeljek zvečer zgodil skrb vzbujajoč in obsojanja vreden primer malomarnosti, ko je oče svoje triletno dete pustil zaklenjeno v vročem avtomobilu, medtem ko je odšel - verjeli ali ne - k prostitutki!

Po navedbah Fenix Magazina je priča okoli 21. ure opazila otroka, ki se je znojil v otroškem sedežu zaklenjenega avtomobila. Nemudoma je obvestila policijo. Avtomobil, ki je bil parkiran na prostem, je imel okna odprta le za približno centimeter, kar ni omogočalo zadostnega pretoka zraka, s čimer je vozilo hitro postalo nevarno vroče.

Ob prihodu na kraj dogodka je policistom uspelo odpreti vrata vozila z zunanje strani. Prisotni so otroku takoj ponudili vodo. Reševalci so ob prihodu ugotovili, da otrok že kaže znake povišane telesne temperature in začetne simptome dehidracije, zato so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je prejel ustrezno oskrbo.

Oče se je vrnil k avtomobilu približno ob 21.40 in pojasnil, da je bil pri prijatelju, od katerega si je želel izposoditi denar, in da je otrok medtem mirno spal v avtomobilu. Vendar je policijska preiskava razkrila, da je parkiral vozilo nekaj po 20. uri in odšel k prostitutki. V tistem času je bila zunanja temperatura zraka 26 stopinj Celzija, kar je vozilo v kratkem času spremenilo v smrtno nevarno past.

Zoper očeta je bila vložena prijava zaradi kršitve dolžnosti skrbništva in vzgoje ter povzročitve telesnih poškodb iz malomarnosti. O dogodku je bila obveščena tudi otrokova mati, ki je izrazila osuplost in nerazumevanje nad očetovim ravnanjem. Kriminalistična policija nadaljuje preiskavo.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković