E. Č. | 3. 10. 2024, 09:23

Kdo bo zdaj žejnim točil pivo?! Znana pivovarna zaradi resnih težav v prisilno poravnavo

Profimedia

Gre za eno najbolj priljubljenih pivovarn v Veliki Britaniji.

Znana britanska pivovarna Fourpure Brewing Company se je zaradi naraščajočih pritiskov na pivovarskem in gostinskem trgu na Otoku odločila za postopek prisilne poravnave. Odmeven korak so sprejeli nekaj mesecev po zaprtju svoje proizvodnje in pivnice v Bermondseyju v Londonu.

Podjetje In Good Company, ki je lastnik pivovarn Fourpure in Magic Rock, je pojasnilo, da je bil drastičen ukrep nujen za zaščito podjetja pred prihodnjimi finančnimi obveznostmi in izzivi, s katerimi se sooča gostinska industrija. V marcu so sicer že zaprosili za postopek prisilne poravnave, da bi pridobili več časa za poplačilo svojih dolgov.

V izjavi za javnost so poudarili, da bo Fourpure še naprej proizvajala svoje pivo, ki ga bodo polnili in ustekleničili v pivovarni Magic Rock v Huddersfieldu. Čeprav uprava trdi, da ta postopek ne bo vplival na širši portfelj podjetja In Good Company, so nekateri zaposleni iz pivovarne Fourpure ostali brez dela zaradi zaprtja londonskega obrata, poroča The Grocer.

Generalni direktor podjetja Steve Cox je pojasnil: "Soočamo se z zahtevnimi odločitvami, vse v želji, da bi zaščitili širše poslovanje. Selitev pivovarne Fourpure v Huddersfield in vstop v postopek prisilne poravnave sta bila nujna koraka za prihodnjo stabilnost in rast blagovne znamke."

Pivovarna Fourpure je bila del portfelja In Good Company od avgusta 2022, ko so jo prevzeli od prejšnjega lastnika, pivovarne Lion. Od takrat še niso objavili letnih poslovnih rezultatov.

Novo na Metroplay: "Oglaševalci imamo ogromno odgovornost do jezika!" | Medeja Kraševec Žnidarec