K. Ž. | 20. 9. 2024, 22:45

Priljubljena pivovarna napovedala konec proizvodnje: ljubitelji piva v šoku

Borut Živulovič/Bobo

Nemška pivovarna Schlössle vari lastno pivo že od leta 1690, zaradi česar velja za eno najstarejših pivovarn na Bavarskem. Zdaj pa so napovedali, da bodo decembra končali s proizvodnjo. Pivovarna iz Neu-Ulma namreč ni več kos neizprosnemu trgu.

Po 334 letih je nemška pivovarna Schlössle prisiljena za vedno zaustaviti proizvodnjo. Kot je za Bild pojasnila solastnica pivovarne Christa Zoller, z rastjo cen surovin in energije upada poraba piva. "S pivovarstvom že deset let ustvarjamo izgubo," je dodala.

Schlössle se tako po 334 letih zapira. V nasprotnem primeru bi morali prodajati pivo po dvakrat dražji ceni. Trenutna proizvodnja piva znaša 100.000 litrov, medtem ko je leta 2018 znašala 150.000 litrov.

Medtem pa njihova gostilna posluje "zelo dobro", zaradi česar bo ostala še naprej odprta. "Brez gostilne bi že zdavnaj nehali proizvajati pivo."

Zaboj z 12 steklenicami najbolj prodajanega Märzena stane 13,50 evra. A po mnenju Christe Zoller je to premalo: "Cena bi morala biti skoraj dvakrat višja, da bi imeli dovolj denarja za nove sisteme. A to ne bi bilo možno."

Novo na Metroplay: "Po srcu sem rokerica." - Nina Strnad | Elle podkast