T. R. K. | 24. 6. 2024, 15:53

Pojavil se je nov skrivnostni monolit, ki so ga tudi v Sloveniji opazili leta 2020

Las Vegas Metropolitan Police Department

Nenavadni monoliti so se začeli pojavljati že štiri leta nazaj.

Oblasti so odstranile nenavaden monolit, ki se je na skalah pojavil v oddaljenem gorskem območju blizu Las Vegasa. Kako je prišel tja, še vedno ni razjasnjeno, poroča CNN. "Še vedno ni znano, kako je predmet prišel na lokacijo in kdo bi lahko bil za to odgovoren," je v petek sporočila lasvegaška policija v vrsti objav na portalu X, v katerih je napovedala odstranitev bleščeče, skoraj dva metra visoke prizme. Člani policijske ekipe za iskanje in reševanje v Las Vegasu so predmet našli v bližini vrha Gass Peak.

To je bilo najnovejše odkritje v vrsti skrivnostnih stebrov, ki jih je sicer največ bilo opaziti leta 2020. Prvi opazni monolit, ki je pritegnil pozornost javnosti, je bil prvič opažen v Utahu novembra 2020. Ta objekt je bil visok skoraj 10 metrov in je bil odstranjen le 10 dni po tem, ko je bil opažen.

Dnevnik je leta 2020 poročal, da je tudi v Sloveniji, natančneje v Prlekiji na Jeruzalemu, vzniknil skrivnostni kovinski monolit, podoben tistim, ki so se v takrat pojavljali širom sveta. Od kod in kako se je vzela struktura, visoka približno tri metre s tremi okoli petdeset centimetrov širokimi stranicami, še danes ni jasno.

Eno najnovejših letošnjih opažanj monolitov, poleg predhodno omenjenega, se je zgodilo marca, ko je valižanski gradbenik Craig Muir monolit odkril med pohodom v mestu Hay-on-Wye v Walesu. Monolit se je nahajal na hribu, nedostopnem za avtomobile, kar je Muirja napeljalo na misel, da bi monolit tja lahko pripeljali s helikopterjem. Na internetu so se seveda zaradi skrivnostnega pojavljanja pojavile številne teorije.

Leta 2020 je sicer odgovornost za pojavljanje monolitov, ki so se pojavili v Veliki Britaniji, Romuniji in Utahu, prevzela umetniška skupina The Most Famous Artist, preučevalci pojava monolitov pa menijo, da skupina le marketinško izkorišča zanimanje za pojav teh skrivnostnih stebrov, poroča Forbes. 

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil