12. 6. 2022, 11:23

Poglejte, s čim so Rusi zamenjali McDonald's

Profimedia

Najbolj znana franšiza hitre prehrane na svetu, McDonald's, je po 30 letih za vedno zapustila Rusijo. 

Ruska veriga hitre prehrane, ki je bila prej v državi znana kot ameriška franšiza McDonald's, je razkrila svoj novi logotip. Pripravlja se namreč na ponovno odprtje svojih restavracij. 

Nova blagovna znamka vsebuje krog in dve črti, ki naj bi predstavljala burger in dva pomfrita.

Podjetje, ki upravlja podjetje, ki je bilo prej v lasti McDonald'sa, je sporočilo, da naj bi ruska veriga ta konec tedna znova odprla 15 restavracij, ki so se preimenovale v "Vkusno & točka", je dejal generalni direktor podjetja Oleg Parojev ob predstavitvi novega imena, ki v prevodu pomeni "okusno in pika". 

Maja je McDonald's sporočil, da se bo umaknil iz Rusije zaradi vojne v Ukrajini

"Vesel sem, da lahko predstavim naše novo ime," je na novinarski konferenci v Moskvi pred ponovnim odprtjem restavracij dejal Parojev. Nova veriga z ruskim imenom in lastnikom danes odpira restavracije v Moskvi in širši regiji, tudi restavracijo na moskovskem Puškinovem trgu

"Zeleno ozadje logotipa simbolizira kakovost izdelkov in storitev, ki so jih naši gostje vajeni," je povedal tiskovni predstavnik Sistema PBO.

Uporabniki družbenih omrežij so komentirali, da je novi logotip še vedno videti kot "M".

Drugi so povedali, da se zdi, da je novi logotip navdihnila zastava Bangladeša, ki ima tudi temno zeleno ozadje in rdeč krog v podobnih odtenkih.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije