T. R. K. | 23. 7. 2024, 13:44

Pripeljal se je s traktorjem, grozil s sekiro in nožem in na koncu umrl

Fotografija je simbolična.

Klara Bokan /BOBO

Na kraj dogodka je bilo napotenih šest policistov. 

Včeraj je na Hrvaškem prišlo do pretresljivega zločina. Moški je stopil v dom za ostarele in ubil šest ljudi, več jih je bilo ranjenih. Tudi danes je na Hrvaškem ponovno prišlo do zločina. Policijska postaja Garešnica je danes, 23. julija, ob 7.10 prejela prijavo občanov, da je v Veliki Trnovitici duševno motena oseba s traktorjem zapeljala na cesto, nato pa stopila s traktorja in z nožem grozila eni od oseb in dvema občanoma.

Na kraj je bilo napotenih šest policistov, ki so posredovali zoper moškega, ki ni upošteval ustnih ukazov, naj se preda in je policistoma grozil z nožem in tudi sekiro. Da bi moškega prisilno ukrotili, so policisti morali uporabiti fizično silo in čez čas jim jih ga je uspelo prikleniti. Ob upiranju moškega so se poškodovali trije policisti, poroča Večernji list.  

Profimedia

Policisti so na kraj poklicali reševalno vozilo, malo pred njihovim prihodom pa je moškemu postalo slabo. Reševalci nujne medicinske pomoči so moškega oživljali, a je na kraju umrl. Sledila bo kriminalistična preiskava, da se ugotovijo vse okoliščine dogodka.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija