J. Z. | 25. 7. 2022, 10:31

Požar prestrašil turiste na priljubljeni destinaciji med Slovenci

Facebook/Vatrogasci Umag

Dopustnike na obiskani hrvaški turistični plaži je v nedeljo prestrašil dim. V njihovi bližini je zagorelo, ogenj pa so gasili tudi z letali in helikopterjem. 

V bližini turističnih naselij v Umagu je v nedeljo popoldan zagorelo. Po besedah gasilskega poveljnika istrske županije Dina Kozlevca je gorel predvsem borov gozd, objekti pa niso bili ogroženi.

Zagorelo je na območju Zambratija-Katoro, zaradi bližine turističnih naselij pa so se odločili za vpoklic letalskih sil. 

Gasilcem so pri boju z ognjem pomagali helikopter in dva canadairja. Požar so do večera uspeli lokalizirati. Ker hiše niso bile ogrožene, tudi ni bilo potrebe po evakuaciji turistov v bližini. 

Hiter odziv gasilcev

"Razmere so dobre, ni niti močnega dima. Požar ni bil velik, a bil je blizu priljubljenih turističnih naselij, zato smo v boj z ognjem odšli z vsemi silami," je pojasnil Kozlevac. 

Canadairja sta pritegnila veliko pozornosti turistov, družbena omrežja pa so preplavili posnetki letal, ki preletavajo plažo, ko zajemajo vodo za gašenje požara. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije