Uredništvo | 21. 10. 2024, 14:30

Pravilo, ki je razburilo številne: pred letališčem se lahko objemate le še 3 minute

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Na letališču v mestu na Novi Zelandiji so sprejeli pravilo, ki je številne presenetilo. 

V mestu Dunedin na Južnem otoku Nove Zelandije, ki je znano po svoji bogati zgodovini, edinstveni arhitekturi in čudoviti naravi, so na letališču sprejeli nenavadno pravilo. Postavili so namreč tablo, na kateri lahko vidimo, da so omejili objemanje na coni za izstop potnikov (drop-off cona), kjer se začasno lahko brezplačno parkira. Na tabli je tako zapisano: "Maksimalni čas objemanja je 3 minute. Za daljše slovo uporabite parkirišče." O tem se je novinarka pogovarjala z izvršnim direktorjem letališča Daniel De Bonom.

Najprej je izpostavil, da številni nad pravilom niso bili navdušeni. Razlog naj bi bil, da si sicer ljudje za poslavljanje in objemanje vzamejo preveč časa, kar pomeni, da ni prostora za tiste, ki pridejo za njimi. 

Je pa pravilo presenetilo tudi številne uporabnike družbenih omrežij. Na Facebooku je namreč zaokrožila fotografija, ki je, po komentarjih sodeč, dvignila veliko prahu.

objemanje, facebook
Julie Ann Facebook

V komentarjih se tako sprašujejo: "To pomeni, da verjetno tudi brez poljubljanja ... " Drugi se v šali razburja, da objemanja ne moreš časovno omejiti, saj je to nečloveško. Tretji pa meni, da si je mesto zapomnil kot bolj prijazno. Še ena oseba je zapisala, da se zahvaljuje za objavo, saj se je zelo nasmejala. 

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil