2. 6. 2022, 07:08 | Vir: STA

Pretresljiv strelski pohod v zdravstvenem centru: umoril kar 4 ljudi

Profimedia

Od začetka tega leta je bilo v Ameriki dvanajst strelskih napadov s po najmanj štirimi smrtnimi žrtvami. Vsega skupaj je letos v takih napadih umrlo 76 ljudi. 

Za zdaj neidentificirani strelec je v Tulsi v ameriški zvezni državi Oklahomi vstopil v eno od poslopij zdravstvenega centra St. Francis in začel streljati s pištolo ter puško.

Ubil je štiri ljudi, več pa jih ranil. Pred posredovanjem policije se je ubil.

Policija, ki ni identificirala smrtnih žrtev in storilca ter uvodoma ni mogla potrditi natančnega števila ranjenih, ne pozna motiva za napad.

Po družbenih omrežjih so zaokrožili tudi videoposnetki dogajanja med strelskim pohodom. Ljudje in zdravstveni delavci so prestrašeno bežali v skrivališča, da bi se izognili srečanju z morilcem. 

Policija posredovala hitreje, kot v strelskem pohodu 18-letnika

Policija je sicer posredovala hitreje kot prejšnji teden v teksaškem Uvaldeju, ko je 18-letnik v osnovni šoli ubil 19 otrok in dve učiteljici, policisti pa so skoraj uro čakali pred učilnico, v katero se je zaprl, preden so posredovali. Od začetka napada do usmrtitve strelca je potekla ura in pol.

Obveščen tudi ameriški predsednik 

Bela hiša je sporočila, da je predsednik ZDA Joe Biden obveščen o zadnjem napadu in je lokalni skupnosti ponudil pomoč zvezne vlade.

Profimedia

Biden je doslej obiskal že newyorški Buffalo, kjer je 18-letni rasist pred dvema tednoma ubil deset temnopoltih ljudi, ter prejšnji teden tudi Uvalde.

Biden sicer poziva k zaostritvi zakonodaje glede orožja, a to zaenkrat zaradi nasprotovanja republikancev ni mogoče.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu