Uredništvo | 22. 7. 2024, 12:04

Kraljeva družina objavila novo prikupno fotografijo princa Georgea

Profimedia

Posnela jo je valižanska princesa Catherine. 

Princ George, najstarejši otrok princa Williama in valižanske princese Catherine, praznuje 11. rojstni dan. Kensingtonska palača je na družbenih omrežjih objavila novo fotografijo 11-letnika, ki jo je v začetku meseca v Windsorju posnela njegova mama. "Princu voščimo srečen 11. rojstni dan," so zapisali ob črno-beli fotografiji. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Naslednje leto, ko bo mali princ dopolnil 12 let, ne bo smel več potovati skupaj s svojim očetom, saj ne sme potovati z drugim prestolonaslednikom. Tako narekujejo kraljeva pravila, saj se v primeru nesreče ohrani nasledstvo monarhije. 

Stroga pravila 

Princ George bo predvidoma čez nekaj desetletij postal kralj. Bodočega kralja pa so že od nekdaj navajali na stroga pravila. Navadili so ga na mahanje fotografom in oboževalcem in hoditi na kraljeve turneje. Ko je dopolnil sedem let, sta mu starša razložila, da bo nekoč postal kralj, saj jima je pomembno, da se deček že od majhnih nog zaveda velike odgovornosti. Poleg tega je že začel nositi elegantne obleke, ki so podobne tistim, ki jih nosi princ William. 

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija