Uredništvo | 5. 9. 2024, 09:13

Palača potrdila: kraljevi par pričakuje že četrtega otroka

Profimedia

Dojenček bo na svet predvidoma prišel februarja.

Princesa Sofia in švedski princ Carl Philip bosta kmalu spet zibala. Za švedski kraljevi par bo to že četrti otrok, saj že imata tri sinove. Veselo novico je oznanila švedska kraljeva hiša, ki je v sporočilu za javnost 2. septembra zapisala: "Princ Carl Philip in princesa Sofia z veseljem sporočata, da princesa pričakuje četrtega otroka."

Švedska kraljeva družina se bo povečala še za enega člana ali članico.

Švedska kraljeva družina se bo povečala še za enega člana ali članico.

Profimedia

"Princesa Sofia se počuti dobro," so zapisali v uradni izjavi in ob tem razkrili, da bo "porod predvidoma februarja 2025." Med drugim so dodali, da nosečnost ne bo vplivala na princesino delo, saj bo še naprej po začrtanem urniku opravljala kraljeve obveznosti.

Bo četrti otrok deklica?

Princesa Sofia in švedski princ Carl Philip, ki sta se poročila leta 2015, sta starša 8-letnemu princu Aleksandru, princu Gabrielu, ki je 31. avgusta dopolnil 7 let, in 3-letnemu princu Julianu.

Profimedia

Carl Philip je edini sin in drugi otrok kralja Carla XVI. Gustava in kraljice Silvie. Njegova starejša sestra, 47-letna princesa Victoria, bo po smrti očeta zasedla švedski kraljevi prestol, princ Carl Philip pa je 4. v vrsti za prestol.

Novo na Metroplay: Mi smo podaljški telefonov | N1 podkast s Suzano Lovec