R.S. | 25. 9. 2022, 11:53

Putin razglasil mobilizacijo, nato pa odšel na dopust v ...

Twitter/AdamJSchwarz

Ruski predsednik ne želi, da bi javnost vedela, da je na počitnicah. Srečanja, ki naj bi jih opravil v naslednjem tednu so zato posneta vnaprej. 

Ruski neodvisni mediji poročajo, da je Vladimir Putin po razglasitvi delne mobilizacije izginil iz javnega prostora. Odpravil naj bi se v svojo rezidenco na Valdaju v Novogorodski regiji. Tam ima zdraviliški kompleks z blatno kopeljo in bazenom. Rezidenca ima tudi hokejsko igrišče, saj Putin rad igra hokej. 

Srečanja naj bi bila posneta vnaprej

Ruski predsednik pa ne želi, da bi javnost vedela, da je na dopustu. Srečanja, ki naj bi jih Putin opravil v naslednjem tednu so posneta vnaprej. Njegova tiskovna služba skuša ustvariti vtis, da 69-letnik dela neprekinjeno. 

Premor naj bi trajal vsaj teden dni, Putinovi najbližji sodelavci pa zanikajo, da počiva v svoji rezidenci Valdaj. Nazadnje so ga v javnosti videli 21. septembra, ko je obiskal tehnično šolo in koncert v Velikem Novgorodu.

Dvignil ogromno prahu

Pred dnevi je odredil vojaško mobilizacijo 300.000 ruskih rezervistov. Odlok je že podpisal, veljati je začel nemudoma. Rusija bo uporabila vsa sredstva, da se zaščiti, Putin pa je poudaril tudi, da ne blefira.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord