E. Č. | 15. 9. 2024, 11:33

Umrla znana radijska novinarka: otroka v šoku, ko so prebrali oporoko

Profimedia

Na Radiu 1 se je vpisala v zgodovino, vseeno pa je bil marsikdo presenečen, ko so prebrali njeno oporoko. Še zlasti sin in hčerka ...

Annie Nightingale, legendarna radijska voditeljica in prva ženska, ki je leta 1970 vodila oddajo na britanskem Radiu 1, je januarja letos umrla v starosti 83 let. Dokumenti, ki so bili objavljeni po njeni smrti, razkrivajo, da je za sabo zapustila premoženje v vrednosti več kot 1,2 milijona evrov. Bogastvo sta podedovala njena otroka, sin Alex in hčerka Lucy, ki sta prav tako zadolžena za razdelitev njenih osebnih predmetov v skladu z njenimi željami.

Annie je bila dolgoletna voditeljica na Radiu 1 in je v svoji karieri postavila Guinnessov svetovni rekord za najdaljšo kariero ženske radijske voditeljice. Poleg tega je vodila priljubljeno oddajo "Old Grey Whistle Test" na BBC-ju.

Leta 2020 je bila za svoje prispevke v radijskem etru odlikovana z redom CBE (Commander of the British Empire), že leta 2002 pa je prejela MBE (Member of the British Empire). Ob njeni smrti je njena družina objavila sporočilo za javnost, v katerem so Annie opisali kot pionirko in navdih za številne generacije poslušalcev. "Njena želja po deljenju strasti z občinstvom je ostala neomajna tudi po šestih desetletjih oddajanja," so zapisali.

Spomin na Annie Nightingale so na njenem spominskem dogodku v maju letos počastili številni pomembni glasbeniki in kolegi, med njimi Roger Daltrey, The Chemical Brothers, Nick Grimshaw in Pete Tong.