9. 5. 2022, 13:47 | Vir: STA

Rusija spet napadla, ubitih okoli 350 ukrajinskih vojakov

Profimedia

Z raketami in topništvom so med slavjem v Moskvi napadli položaje vojakov in skladišča z vojaško opremo.

Kmalu po govoru ruskega predsednika Vladimirja Putina ob obletnici dneva zmage nad nacistično Nemčijo v Moskvi je rusko obrambno ministrstvo sporočilo, da so v zadnjih nekaj urah v Ukrajini izvedli več kot 200 napadov. 

Ubitih 350 ukrajinskih vojakov

V več kot 200 napadih na Ukrajino naj bi bilo ubitih približno 350 ukrajinskih vojakov, je povedal tiskovni predstavnik obrambnega ministrstva Igor Konašenkov. Informacij trenutno še ni mogoče neodvisno preveriti.

Na spletu so se hitro pojavile kritike: "Putinov neizzvani napad na Ukrajino je kriv, da se več kot 20.000 ruskih vojakov ne more udeležiti slavja ob 9. maju - ubiti so bili v Ukrajini."

Konašenkov je še dejal, da so uničili protiletalski raketni sistem S-300 v regiji Harkov na vzhodu Ukrajine, in dodal, da so ruske sile z raketami obstreljevale tudi območje v bližini mesta Odesa ob Črnem morju.

Rusija sicer obeležuje 77. obletnico zmage Sovjetske zveze nad nacistično Nemčijo leta 1945. Ruski predsednik Vladimir Putin pa se je v govoru zahvalil vojaškim silam v Ukrajini, ponovno poskušal upravičiti rusko invazijo in dodal, da Nato in Ukrajina ustvarjata nesprejemljive grožnje na ruskih mejah.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije