1. 2. 2023, 16:07 | Vir: STA

Ruskim vojakom ponujajo velike denarne nagrade, če Ukrajincem storijo to

Instagram/russianarmy_photos

Podobne pobude so podali tudi nekateri ruski podjetniki. Menijo, da bodo tako spodbudili vojake, da uničijo napaden narod.

Denarne nagrade, ki jih nekateri v Rusiji ponujajo ruskim vojakom za zajetje ali uničenje nemških in ameriških tankov leopard in abrams v Ukrajini, bodo vzpodbudile sodelovanje vojakov v ruski operaciji v tej državi, je ocenil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, ki je tovrstne pobude pozdravil.

Peskov je s tem komentiral pobudo guvernerja Transbajkalske regije Alekandra Osipova, ki je podpisal odlok, s katerim je za zajetje omenjenih zahodnih tankov v Ukrajini obljubil denarno nagrado v višini od deset tisoč do treh milijonov rubljev oziroma od 1283,70 evra do 39.244,60 evra.

Najvišjo nagrado je obljubil za zajetje delujočega tanka leopard.

Profimedia

Peskov je dodal, da so tudi nekateri podjetniki dali podobne pobude. "Za vsako uničeno ali zajeto bojno vozilo so ponudili različne denarne nagrade, kar je dodaten dokaz o enotnosti in želji vseh, da neposredno ali posredno prispevajo k doseganju ciljev operacije," je poudaril Peskov.

Spomnil je tudi, da so glede omenjenih tankov, s katerimi bo Zahod pomagal Kijevu v boju proti ruskim silam, že napovedali, da jih bodo ruske sile uničile. S tovrstnimi pobudami se bo to zgodilo še prej, je dodal.

Ni sicer še jasno, kdaj bodo v Ukrajino prispeli prvi omenjeni tanki, ki so daleč bolj napredni od teh, ki jih ima sedaj ukrajinska vojska. Ob Združenih državah Amerike jih je Kijevu obljubilo več zahodnih držav.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije