K. Ž. | 7. 9. 2024, 23:00

Ryanair potnici prepovedal vstop na letalo, razlog pa je neverjeten

Profimedia

Let ni bil poln, a slavni umetnici niso dovolili plačati dodatnega sedeža za svoj 200 let star tovor.

Priznana violinistka Esther Abrami trdi, da je bila ponižana, ko ji letalsko osebje ni dovolilo vstopa na letalo z njeno 200 let staro violino. "Prvič sem doživela takšno nespodobnost in javno ponižanje," je zapisala glasbenica, ki je potovala iz Marseilla v Berlin na snemanj svojega tretjega albuma za Sony Classical.

Čeprav je bila pripravljena plačati, da bi lahko vzela violino s seboj na letalo, ji tega niso dovolili. Francoska violinistka trdi, da je poskušala plačati dodaten sedež, a ji tudi tega niso dovolili, čeprav let ni bil polno zaseden. Povedali so, da lahko violino odda kot prtljago ali pa jo pusti na letališču.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esther Abrami (@estherabrami)

"Pojasnila sem jim vrednost in krhkost violine. Rotila sem jih in razlagala, da album snemam še isti dan in da sem že neštetokrat letela s to družbo ter da česa takšnega še nisem doživela. Predlagala sem celo, da bi violino vzela iz kovčka, vendar bi jo pustila v zaščitni krpi in bi jo držala ves čas v roki, kovček bi pa oddala. Ročna prtljaga, ki sem jo že plačala, ne sme biti daljša od 55 centimetrov. Moja violina pa je dolga 56 centimetrov, torej en centimeter predolga," je zapisala na svojem Instagram profilu.

Priznala je, da je še zdaj vesela, da ji je uspelo kupiti last minute letalsko karto za drug let z drugo letalsko družbo. "Nima vsak glasbenik te priložnosti. Zamuda leta pogosto pomeni zamuda ključne poslovne priložnosti, pa naj gre za nastop, snemanje ali pomemben sestanek. V panogi, kjer vsaka priložnost šteje, ima lahko takšen incident širše posledice in vpliva na ugled te priložnosti v prihodnosti. To je nesprejemljivo," je še poudarila violinistka.

Ryanair je medtem za The Post dejal, da morajo violinisti, ki potujejo z njihovo družbo, upoštevati ista pravila kot vsi drugi.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec