29. 5. 2022, 10:48

Saj ni res, pa je! Grki BESNI na Srbe zaradi TEGA razloga

Profimedia

Grški turistični delavci imajo dovolj srbskih turistov, ki si grške obmorske apartmaje najemajo v cenejših terminih izven sezone. Njihova ciljna aktivnost pa ni poležavanje na plaži, temveč... Ne boste verjeli!

Kakšne probleme povzročajo srbski turisti grškim turističnim delavcem, da celotna turistična zbornica išče rešitev za odpravo težave?

Odgovor je preprost: na balkonu apartmaja kuhajo ozimnico, račun za elektriko gre pa lastniku apartmaja. Za boljšo predstavo o njihovem početju, si lahko ogledate recept za "peko" ajvarja.

Objave na spletnih omrežjih pričajo, da gre za večletno tradicijo, ki jo je nekoliko prekinila kovidna kriza in se sedaj v velikem skoku spet vrača na grške račune. 

Tako pravi eden od komentarjev: "2,5 evra za apartma z balkonom. Ena gospa je pripovedovala, kako grozno je bilo letovanje v Grčiji. Kupila je poceni papriko v Makedoniji in na balkonu aprtmaja v Grčiji kuhala ajvar, medtem ko so bili njeni otroci v diskoteki. Verjamem, da je potem s tega balkona skočil Grk."

Prav račun za elektriko bi lahko bil ob zdajšnjih vse višjih cenah še bolj izrazit razlog za potovanje "ajvar turistov" v Grčijo. Grški turistični delavci se težave zavedajo, vendar za zdaj rešitve še niso našli

Novo na Metroplay: Za komisarja dati Janšo? | N1 podkast s Suzano Lovec