Uredništvo | 26. 8. 2024, 09:08

Javnost v šoku: na srbski meji pridržali Severino (razlog za bizarno dogajanje vas bo pustil odprtih ust)

Žiga Živulovič jr./BOBO

Pevki so Srbi onemogočili vstop v državo in jo na na nenavaden način zasliševali.

Hrvaško pevko Severino Vučković so v nedeljo zvečer na srbski meji pridržali policisti. Razlog za pridržanje naj bi bile sporne izjave, ki jih je dala v medijih. Po pogovoru s pristojnimi organi so ji sicer dovolili vstop v Srbijo, a je zavrnila vstop v državo in se iz protesta vrnila na Hrvaško, piše Jutarnji list.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Na meji so jo zadrževali več ur

Hrvaški mediji se ob tem sprašujejo, kaj točno bi lahko bil razlog za pridržanje na meji. Menijo, da bi lahko bilo krivo pevkino ostro kritiziranje samovolje srbskega predsednika Aleksandra Vučića ali podpora tamkajšnjim protestom. Kot so zapisali pri omenjenem mediju, se zdi, da je to realnost Vučićeve Srbije, kjer je svoboda govora poteptana, ustrahujejo pa celo eno najbolj prepoznavnih regionalnih glasbenih zvezdnic.

Kot poročajo, naj bi Severino, ki je bila v Srbijo namenjena zaradi nastopa na zasebnem rojstnodnevnem dogodku, na meji ustavili ob 19.35. Čeprav bi morala nastopiti ob 23. uri, so jo srbski organi zadrževali do 23.25. Takrat je zahtevala, da ji vrnejo dokumente in ji omogočijo vrnitev na Hrvaško.

Profimedia

Postavljali naj bi ji precej nenavadna vprašanja

Inšpektorji, ki so jih poklicali policisti, naj bi Severino spraševali tudi o hrvaški operaciji Nevihta, Srebrenici in litiju (namera vlade, da v Srbiji dovoli kopanje litija, je sprožila proteste). Nato so ji v celoti preiskali avto. 

Omenjali naj bi tudi koncentracijsko taborišče Jasenovac in prvega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana, spraševali pa so jo tudi o njeni objavi na družbenih omrežjih, v kateri je ob fotografiji množičnih protestov proti rudniku litija zapisala, da obožuje "takšno Srbijo", poroča Jutarnji list.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković