Uredništvo | 12. 8. 2024, 09:52

Družina pripravljala pogreb babice, ko se je zgodilo nepredstavljivo

Profimedia

Družina je že pripravljala pogreb, ko je doživela ogromen šok.

V vasi Surka v romunski občini Balcaci je prišlo do nenavadnega dogodka. Vse skupaj se je začelo, ko je zaskrbljena hči prosila sosede,naj preverijo njeno mamo, saj se že dva dneva ni oglasila na telefon. Takoj, ko so vstopili v hišo, so zagledali žensko, ki je ležala na tleh, in nato njeno družino obvestili o njeni smrti.

"Ves čas je hodila v cerkev, niti ene maše ni zamudila, čeprav je imela 94 let. Hodila je na dvorišče in po telefonu govorila s svojimi otroki. V ponedeljek me je poklicala njena hči in me prosila, naj preverim, kaj se dogaja," je medijem povedal sosed. Dodal je, da je žensko našel nepremično na tleh. "Na nogi je imela eno nogavico. Verjetno si jo je hotela potegniti gor, ko je padla. Zadela jo je možganska kap," je še povedal.

"Obvestil sem jo, da je umrla, vendar se truplu nisem približal. Predlagal sem ji, naj se obrne na pogrebni zavod." Hči je kupila krsto, a ni našla nikogar, ki bi umil materino truplo. Zaradi tega je čez nekaj časa sama odšla v hišo, poroča Slobodna Dalmacija.

Takoj, ko je zagledala mamo, je pričela jokati in jo prijela za roko. Nato pa se je zgodilo nepredstavljivo – njena mama je odprla oči.

"Držala jo je za roko, a govoriti ni mogla," je povedala soseda. Medtem ko so se v vasi pripravljali na pogreb, so žensko odpeljali v bolnišnico. Njeno stanje je izjemno resno, zdravniki pa se trudijo, da bi jo ohranili pri življenju.