R.S. | 25. 9. 2022, 14:26

Sosed ubil upokojenko, potem pa se z družino vselil v njeno stanovanje

Fotografija je simbolična

Profimedia

"Ko je izginila, je začel naslednji dan preurejati hišo. Vsem nam je bilo to zelo čudno. Vsi smo vedeli, da nekaj ni v redu," je za hrvaške medije povedala soseda.

Hrvaška policija je razrešila skrivnostni primer iz leta 2011. 5. novembra 2011 naj bi 63-letni moški ubil 76-letno upokojeno sosedo Slavojko Senišin in njeno truplo zavil v tepih. Nato naj bi jo odvrgel v vodnjak, ki se je nahajal na njegovem vikendu. Vodnjak je zasul z gradbenimi odpadki in zemljo, poroča hrvaški Jutarnji list. Moškega je sedaj policija aretirala, še vedno pa ni jasno na kakšen način jo je ubil.

Nista bila v dobrih odnosih

Dan po umoru se je z družino (soprogo, dvema otrokoma in očetom) vselil v njeno stanovanje. Moški in upokojenka sta živela v isti hiši, ki ima dve stanovanjski enoti. Leta 2016 se je na podlagi kupoprodajne pogodbe kot lastnik vpisal v zemljiško knjigo, policija pa sumi, da je bila pogodba ponarejena. 

Profimedia

Ko je upokojenka izginila, so bili njeni sosedi začudeni. "Preprosto je izginila, ljudem pa je bilo čudno, da je zavzel celotno hišo, saj nista bila v dobrih odnosih," je za hrvaške medije povedala ena izmed sosed. "Ko je izginila, je začel naslednji dan preurejati hišo. Vsem nam je bilo to zelo čudno. Vsi smo vedeli, da nekaj ni v redu," je še dodala soseda.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije