Uredništvo | 19. 9. 2024, 20:00

Vse so poskušali, a zaman: zaradi preglasnih sosedovih otrok odšli na sodišče (takšna kazen zdaj preti "razgrajačem")

Profimedia

Štiričlanska družina trpi zaradi hudega stresa, ki jim ga povzroča eden od sosedov.

Štiričlanska družina iz Nemčije naj bi s hrupom grenila življenje sosedom. Toda ali je to res ali pa v bistvu družinski člani trpijo zaradi hudega stresa, ki jim ga neupravičeno povzroča eden od sosedov?

"Igranje doma je postalo nemogoče. Obiskujemo sorodnike, smo pri starših, hodimo na igrišče ..." je za nemške medije opisal oče dveh deklic Mohamed Taieb Dali iz Bad Godesberga v bližini Bonna, ki se je skupaj z ženo znašel v nemilosti zgornjega soseda.

Ta je leto in pol pisal "dnevnik hrupa", v katerem je zelo podrobno opisoval različne zvoke, ki naj bi jih zaradi družine Dali slišal v svojem stanovanju, ki je neposredno nad njihovim. Z njim naj bi se strinjalo še nekaj sosedov.

Za nemške medije so nekateri sosedje sicer dali drugačne izjave: da je družina zelo tiha in mirna in da se v okolici ne sliši nič, tudi ko sediš na terasi.

Morda vas zanima tudi:

"Tiho, sosedi!"

Dokazi niso povsem jasni, zato je sodnik v Bonnu družini za zdaj naročil, naj se izogibajo povzročanju hrupa v času počitka in ob nedeljah in praznikih.

"Če tega ne bodo upoštevali, bodo morda morali plačati kazen. Običajno okoli 200 ali 300 evrov, v najslabšem primeru pa tudi do 250.000 evrov. Toda tega osebno nisem nikoli doživel," po poročanju portala Fenix pravi odvetnik.

Toda družina Dali ima ustrahovanja dovolj in se želi čimprej izseliti iz trosobnega stanovanja. Želijo živeti nekje, kjer bodo ponovno lahko počeli normalne reči brez strahu pred sosedi. "Moja sedemletna hči že leto dni hodi po prstih. Ko obiščemo sorodnike, sta moji hčerki vedno najbolj tihi in mirni. Če se drugi otroci preveč derejo, jim hči reče: Tiho, sosedi!" je užaloščen Mohamed Taieb Dali.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković