K. Ž. | 17. 8. 2024, 08:45

Najhujša trgovina v državi? Cene menjajo trikrat na teden, še prodajalke tam ne nakupujejo

Studenac

"Lokalno prebivalstvo je obupalo. Opazili so, da vlada podpira otoke, takrat pa se zgodijo takšne stvari."

Na Hrvaškem se širi veliko nezadovoljstvo glede trgovine Studenac, ki cen izdelkov ne navaja ali pa jih menja tudi do trikrat na teden. Številni turisti in domačini iz Mljeta so se tako pritoževali nad tem, da je ena cena veljala za celotno polico, podobno težavo pa so opazili tudi na drugih hrvaških otokih.

Turist iz Visa je za Jutranji list dejal, da cene v tamkajšnji trgovini spreminjajo tudi trikrat na teden. "Prodajalke nimajo časa spreminjati cen tako hitro, zato je ena cena na polici, na blagajni pa je drugačna. Na koncu kupci ne smejo nakupovati živil po označeni ceni in pravijo, da so nemočni," navaja omenjeni portal ter dodaja, da so bralcu trgovke zaupale, da zaradi tega ne nakupujejo več v trgovini, v kateri so zaposlene.

"Studenac ima veliko teh majhnih trgovin, vendar prebivalci tam nakupujejo vse manj in gredo raje v Split. A to ni možno za vse, predvsem starejši bodo težje prišli do Splita. Težava je v tem, da bodo takšne cene ostale tudi po koncu turistične sezone," je poudaril sogovornik.

Dodal je, da se včasih zgodi, da sta v različnih trgovinah Studenac dve različni ceni za enak izdelek. Tako je za Donat na Visu odštel 3,29 evra, v Zagrebu pa 2,18 evra. Sam sicer razume, da so izdelki na otoku dražji zaradi prevoza, vendar razlika ne bi smela biti tako velika.

Ob koncu je še izpostavil, da je lokalno prebivalstvo obupalo. "Pravijo, da vlada še kar naprej podpira otoke, nato pa se zgodijo takšne stvari. Težava je v tem, da so popusti pri prevozu za otočane, to pa ne velja za distribucijo, ki je prav tako del težave."

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković