Uredništvo | 19. 9. 2024, 16:00

Saj ni res, pa je: taksist oškodoval stranko na res bizaren način, vendar ...

Profimedia

Stranka je v njegovem taksiju pozabila telefon, ne boste verjeli, kakšen scenarij je nato padel na pamet taksistu ...

Neki taksist se je znašel v nemilosti zaradi precej bizarne situacije. Zgodilo se je pri naših južnih sosedih, v prestolnici Zagreb, ena njegovih strank pa je, kot piše v obtožnici, v taksiju pozabila mobilni telefon.

A namesto da bi jo taksist obvestil o najdbi, se je odločil, da bo pozabljivost stranke izkoristil na zelo pretkan način. S pomočjo aplikacije na strankinem mobilnem telefonu, ki je bil očitno odklenjen, je namreč naročil dve daljši vožnji in tako stranko oškodoval za skoraj dvesto evrov, poroča Zagreb.info.

Grozi mu šest mesecev pogojne kazni

Kako se je to lahko zgodilo? Obtožnica navaja še, da je taksist delal za podjetje, ki je pogodbeni partner Bolta (podjetje, ki deluje na zelo podoben način kot Uber, op. a.), zato je vožnje sprejemal v Boltovi aplikaciji.

Ko je stranko pripeljal na želeni naslov in ugotovil, da je njen telefon ostal v vozilu, je izkoristil dejstvo, da Bolt aplikacija shranjuje podatke o plačilu. Ko je naročil prvo daljšo vožnjo, se je plačilo namreč izvedlo avtomatsko.

Morda vas zanima tudi:

Ko mu je uspelo prvič, je to storil še enkrat, oškodovani pa je šele prihodnji dan ugotovil, da je njegov mobilni telefon ostal v taksiju, po elektronski pošti pa je dobil potrdila o vožnjah, ki jih ni naročil. Takoj je kontaktiral podjetje Bolt, da bi ugotovil, kaj se dogaja, nato pa z vpogledom v vožnje hitro ugotovil, kdo je voznik, ki ga je stal 185,26 evra.

Taksist je prevaro priznal in dejal, da je takoj po naročenih vožnjah sam kontaktiral Bolt in jim povedal, kaj je storil, toda ali govori resnico, se bo pokazalo na sodišču. Tožilstvo za mladega taksista zahteva šest mesecev pogojne kazni z dveletno preizkusno dobo, še piše Zagreb.info.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković