9. 4. 2022, 15:15

TOP 5 evropskih destinacij za ljubitelje cvetoče narave

Profimedia

Mogoče se zaradi trenutnega vremena ne zavedamo prav dobro, toda POMLAD je tu. Če je eden od vaših kriterijev za potovanje cvetoča narava, potem se tem krajem ne boste mogli upreti.

Če načrtujeje potovanje po Evropi in obožujete cvetočo naravo, je tukaj 5 evropskih destinacij, ki vas vabijo in so za ljubitelje cvetja pravi raj – 2 od teh najdete čisto blizu nas.

NIZOZEMSKA: polja tulipanov

Nizozemska je znana po svojih tulipanih, ki so nizozemski zaklad. Številne vrste teh cvetov lahko najdete v okolici mest Lisse, Haarlem in Leiden. Najbolj znani in največji vrtovi tulipanov na svetu so Keukenhof Gardens. Tulipani sicer niso edino cvetje, ki ga lahko občudujemo na Nizozemskem. Začne se že z žafrani v marcu, nato z narcisami in hijacintami v začetku aprila. Tulipani cvetijo nekje od sredine aprila do prvega tedna maja.

Keukenhof Gardens

Keukenhof Gardens

Profimedia

TOSKANA, ITALIJA: makova polja

Prekrasna makova polja lahko od konca aprila do začetka maja najbolj razširjeno občudujete v regiji Val d O’rcia, ki se razteza od Siene do Monte Amiata. Ljubitelji cvetja bodo nad čarobnostjo preprosto navdušeni!

Makova polja

Makova polja

Profimedia

PROVANSA, FRANCIJA: polja sivke

Provansa je zagotovo ena bolj fotogeničnih sredozemskih regij v Franciji. Je zelo priljubljena turistična destinacija, zato jo je najbolje obiskati prav spomladi, da se izognete gneči in vročini. Najlepša polja sivke najdete na planotah Luberon, Sault in Valensole.

Polja sivke

Polja sivke

Profimedia

Na Golico k narcisam ali na Veliko planino k žafranom

Nekaj resnično imenitnih cvetočih travnikov pa ni potrebno iskati daleč, saj se nahajajo v naši bližini. Priporočamo na primer izlet k narcisam na Golici (v maju) ali pa k žafranom na Veliki Planini (v aprilu).

Velika Planina

Velika Planina

Profimedia

Povzeto po portalu Vandraj.si.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu