Uredništvo | 4. 6. 2024, 08:57

Tragedija zaradi neurij in poplav: v kleti svojega poplavljenega doma se je utopila ženska

Facebook/Slađana Slađa

Ker so bile razmere tako neprevozne, so morali njeno truplo prepeljati z bagrom.

Močna neurja so povzročala težave tudi na sosednjem Hrvaškem, kjer je zaradi poplav prišlo tudi do tragedije, v kateri se je v kleti svojega poplavljenega doma utopila 75-letnica, zaradi močnega deževja in poplavne vode pa so morali njeno truplo prepeljati z bagrom, poroča Dnevnik.hr.

Tragedija se je zgodila v kraju Rasinja na severu Hrvaške. "Sosed me je poklical, da mora iti reševat žensko. Verjetno je šla v klet nekaj reševat in je padla v vodo. Predvidevam, da je pogoltnila vodo in se utopila. Ko smo prišli, je že preminila. Poskušali smo jo oživljati, ji dajali umetno dihanje, vendar ji več ni bilo pomoči," sta za za portal ePodravina povedala soseda pokojne Ivan Beli in Miloš Milošević.

Ni še znano, kaj je bil razlog za tragedijo

"Soprog jo je dolgo klical, vendar se ni oglasila. Ko je ugotovil, da je v kleti, je bila že mrtva," sta povedala soseda, ki sta prva priskočila na pomoč nesrečni ženski. Na pomoč ju je poklical njen mož. Za zdaj še ni znano, kaj je razlog za tragedijo, ali je pokojni spodrsnilo in je padla, ali pa je šlo morda za druge nesrečne okoliščine.

Tudi v kraju Rasinja, kot drugod po Hrvaškem, so bile ponoči na terenu številne reševalne službe, gasilci in prostovoljci. Trudili so se prebivalcem pomagati pri nevšečnostih, ki so jih povzročili močno deževje in poplave. Nekatere ceste in ulice v kraju so neprevozne, po poročanju je bilo na cestah več kot meter vode, poplavilo pa je tudi družinske hiše.

Novo na Metroplay: "Mislim, da se s pomočjo humorja stvari prej rahljajo kot pa zaostrujejo." | Alenka Marinič