N. Vo. | 19. 7. 2024, 17:36

Šok za oboževalce Oliverja Dragojevića: spremenili termin koncerta na trajektu, za katerega so mnogi že kupili karte!

Facebook Jadrolinija

Mnogi oboževalci legendarnega hrvaškega pevca Oliverja Dragojevića so doživeli pravi šok. Jadrolinija je tik pred zdajci spremenila termin tradicionalnega koncerta v čast Oliverju, ki se vsako leto začne s plovbo trajekta iz Splita v Velo Luko.

Sprememba je močno razburila tudi številne Slovence, ki dopustujejo na Hrvaškem, saj je Korčula, kjer se nahaja Vela Luka, priljubljena destinacija tudi med našimi turisti.

Prireditev 'Trag u beskraju', ki obeležuje spomin na Oliverja Dragojevića, se vsako leto začne z nepozabno plovbo trajekta Jadrolinije, kjer glasbeniki, kot je Ante Gelo, navdušujejo in zabavajo potnike. V preteklosti je ta glasbeni spektakel potekal na trajektu, ki je izplul iz Splita ob 17:30. A letos je Jadrolinija le nekaj dni pred dogodkom odločila, da spremeni uro odhoda na 18:00, kar je povzročilo val nezadovoljstva med oboževalci.

"Za vsa uvedena dodatna potovanja bodo veljale samo prevozne karte s točno uro odhoda ter ne bodo veljale na ostalih potovanjih. Pozivamo potnike, ki so že kupili karte za redne odhode in želijo potovati z enim od dodatnih odhodov, naj se čim prej obrnejo na najbližje prodajno mesto Jadrolinije ali na e-pošto booking@jadrolinija.hr za zamenjavo prevozne karte," so sporočili iz Jadrolinije, poroča portal 24sata.

Toda ta novica je močno razjezila številne oboževalce, ki so na družbenih medijih zapisali, da so ta dogodek načrtovali že mesece in da so zaradi tega potovanja načrtovali cel dopust. Nekateri prihajajo celo iz drugih držav, zato je bila sprememba termina za vse, ki so že kupili karto za trajekt, pravi udarec.

Jadrolinija se je hitro odzvala. V izjavi so zapisali: "Izredno nam je žal, da so potniki vnaprej kupili karto za linijo Split-Vela Luka za odhod 26.7. ob 17:30. Vendar, ker je bil trajekt, ki je poimenovan po Oliverju Dragojeviću, vključen v redno vzdrževanje državne ladijske linije v nesecz maju, smo se odločili, da bo ta ladja prevažala glasbenike za koncert v njegovo čast. Posledično smo dodali dodatno potovanje ob 18:00. Zaradi tega je bilo neizogibno, da se bo spontani koncert v čast Oliverju, ki ga prirejajo že šesto leto zapored, odvijal prav na ladji, ki nosi njegovo ime."

Ob tem so dodali: "Zavedamo se velike želje ljudi, da prisostvujejo spontanemu koncertu glasbenikov na naši ladji, vendar je primarna naloga Jadrolinije prevoz potnikov in vozil od kopnega do hrvaških otokov. Prepričani smo, da bodo oboževalci lika in dela našega velikega Oliverja, ki so kupili karte za oba potovanja 26.7., zagotovo uživali v večdnevni prireditvi 'Trag u beskraju', ki se odvija v Veli Luki."

Instagram/Oliver Dragojević

Dogodek 'Trag u beskraju' je večdnevna prireditev, ki privabi množice oboževalcev iz celotne regije in širše. Čeprav so spremembe povzročile nekaj nevšečnosti, organizatorji obljubljajo, da bo dogodek tudi letos nepozaben in vreden obiska.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija