U. P. | 17. 10. 2024, 14:03

Obeti niso najboljši: znano podjetje v resnih težavah zaradi električnih avtomobilov

Profimedia

Kriza v avtomobilski industriji ne prizanaša nikomur. V hudih težavah se je znašel glavni avstrijski zastopnik ene večjih globalnih znamk.

Avstrijski trgovec z avtomobili z dolgoletno tradicijo Seifried United Auto, znan tudi kot glavni zastopnik za Hyundai pri naših severnih sosedih, je zaprosil za začetek postopka prestrukturiranja na deželnem sodišču v Welsu.

Seifried United Auto se je iz majhnega družinskega podjetja, ki obstaja več kot 50 let, v zadnjih 20 letih skupaj z blagovno znamko Hyundai razvil iz trgovca z avtomobili v maloprodaji v vodilno podjetje na področju e-mobilnosti, a v zadnjem času se je povpraševanje po električnih vozilih močno zmanjšalo.

Vzroki za insolventnost so tako v visokih stroških širitve z novo lokacijo, ki niso prinesli želenega povečanja prodaje, lokacijo pa so ponovno zaprli, saj visokih stroškov energije in dela niso mogli v celoti prenesti na kupce. 

Podjetje želi nadaljevati poslovanje in zmanjšati  dolgove. Upnikom so ponudili načrt prestrukturiranja z 20-odstotno kvoto, ki naj bi jo dosegli v dveh letih.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil