3. 7. 2022, 14:01

V novem streljanju v ZDA več mrtvih policistov

Profimedia/Twitter/Chief Thomas Weitzel/fotomontaža

Možje postave so 49-letnemu osumjencu hoteli vročiti nalog zaradi nasilja v družini, a jih je pričakal oborožen s puško.  

ZDA pretresa novo streljanje, do katerega je prišlo v zvezni državi Kentucky. V dogodku so umrli trije policisti, še štirje ljudje pa so bili ranjeni. Strelec je ubil tudi policijskega psa.

ker so mu hoteli vročiti nalog, začel nanje streljati

Incident se je zgodil v majhnem mestecu Allen, kjer živi le 166 prebivalcev. Policisti so se odpravili k 49-letnemu osumljencu, da bi mu vročili nalog zaradi nasilja v družini, on pa je nanje začel streljati s puško. Pri tem je ubil stotnika Ralpha Frasureja, namestnika Williama Petryja in vodnika psov Jacob Chaffins. Ustrelil je tudi Chaffinsovega psa Draga. 

Aretirali so ga šele po šestih urah pekla

Osumljenca Lancea Storza so aretirali šele po skoraj šestih urah aktivnega streljanja in dolgotrajnih pogajanjih, v katera so bili vključeni tudi člani njegove družine, poroča CNN. Po aretaciji so ga obtožili umorov dveh policistov, petih poskusov umora policista, še enega poskusa umora in napada službeno žival.

Storz je trenutno v zaporu v okrožju Pike, sodišče ga bo zaslišalo 11. julija. Po navedbah oblasti naj bi v strelskem napadu uporabil več kosov strelnega orožja. Vse ostale podrobnosti dogodka oblasti še preiskujejo.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu