K. Ž. | 24. 5. 2024, 15:30

Notranji viri razkrivajo: Putin naj bi bil pripravljen na premirje

Profimedia

Po navedbah poznavalcev je ruski predsednik Vladimir Putin pripravljen na prekinitev ognja v Ukrajini.

"Putin se lahko bori, kolikor dolgo je potrebno," je za tiskovno agencijo Reuters povedal eden od štirih ljudi, ki se gibajo v Putinovem krogu. "Toda Putin je pripravljen tudi na premirje, na zamrznitev vojne."

Trije notranji viri so zdaj spregovorili o izjavah, ki jih je Putin naslovil na svojo majhno skupino svetovalcev. Obenem naj bi bil Putin tudi razočaran, da je poskušal Zahod preprečiti pogajanja med Rusijo in Ukrajino. Pritožil pa se je tudi nad odločitvijo ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, da izključi pogovore.

Profimedia

Peskov: Rusija si ne želi večne vojne

Reuters je spregovoril s petimi osebami, ki delajo ali so sodelovali s Putinom v političnem in gospodarskem okolju. Vira sicer nista želela biti imenovana. Peta oseba medtem ni posredovala nobenih informacijah o morebitni zamrznitvi vojne. Tiskovni predstavnik urada ruskega predsednika Dmitrij Peskov je na vprašanje Reutersa dejal, da je Putin večkrat poudaril svojo pripravljenost na dialog. Rusija si namreč ne želi "večne vojne". Ukrajinska stran navedb še ni komentirala.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija