11. 10. 2024, 16:32 | Vir: STA

Pozor, če potujete k sosedom! Napovedane večje motnje v železniškem prometu (če je mogoče, prestavite potovanje)

Profimedia

Železniškim delavcem čez mejo je prekipelo in začenjajo stavko.

Italijanski sindikati zaposlenih v železniškem prometu so za ta konec tedna napovedali stavko. Posledično lahko pride do večjih motenj v železniškem prometu in odpovedi voženj, so danes sporočili iz italijanskih državnih železnic Ferrovie dello stato (FS) Italiane. Stavka se bo začela v soboto ob 21. uri in bo trajala 24 ur.

Stavka bi po oceni FS lahko znatno vplivala na železniški promet in povzročila popolne ali delne odpovedi hitrih in regionalnih vlakov. Učinki stavke v obliki odpovedi in zamud vlakov bi se lahko pojavili že pred začetkom stavke, čutilo pa bi se jih lahko tudi še nekaj časa po koncu stavke, so opozorili.

Profimedia

Neustrezne plače in grožnja napadov

Potnike pozivajo, naj se pred odhodom na pot pozanimajo o razmerah v železniškem prometu in, če je to mogoče, prestavijo potovanje.

Sindikati zahtevajo podaljšanje kolektivnih pogodb. Obenem protestirajo proti "neustreznim plačam in stalni grožnji napadov" na zaposlene v javnem prometu. Zaradi ponavljajočih se napadov sindikati zahtevajo več varnostnih ukrepov za osebje v javnem prevozu.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil