Uredništvo | 14. 9. 2024, 10:34

Poslovil se je znani motorist: na jeklenem konjičku prevozil več kot milijon kilometrov

Profimedia

Na Hrvaškem se poslavljajo od priljubljenega popotnika, ki je z motorjem prepotoval več kot 50 držav.

Na Hrvaškem se številni poslavljajo od znanega popotnika, ki je na svojem motorju prevozil nešteto kilometrov in ime svojega rojstnega kraja ponesel v svet. Goran Bence, neustavljivi motorist in dolgoletni promotor rodnega kraja Daruvar, se je zapisal v zgodovino kot eden najbolj neustrašnih popotnikov in človek, ki je svoje življenje posvetil tako potovanjem kot pomoči otrokom. Njegova ljubezen do motorjev in strast za raziskovanje sveta sta ga vodili na številna nepozabna potovanja, med katerimi je prevozil več kot milijon kilometrov po 50 državah.

A Goran Bence ni bil zgolj popotnik, pišejo hrvaški mediji. Njegovo srce je bilo predano tudi delu z mladimi s posebnimi potrebami, saj je bil zaposlen kot defektolog v Centru Rudolf Steiner v Daruvarju. Njegova prizadevanja za pomoč najranljivejšim so pustila globoko sled pri mnogih družinah. Njegov značaj, poln neuničljive volje in optimizma, se je odražal tako v njegovem delu kot na cestah, kjer je predstavljal lepote bjelovarsko-bilogorske županije in kontinentalne Hrvaške.

Kot vodja projekta Cup of Joy je Goran Bence na svojih potovanjih razdeljeval turistične letake in navduševal popotnike, ki so ga srečevali po Evropi in svetu. Z vsako novo državo, ki jo je obiskal, je širši javnosti odkrival skrite dragulje svojega domačega kraja.

Njegova zapuščina presega kilometre, ki jih je prevozil. Za mnoge je postal simbol vztrajnosti, poguma in predanosti, tako v svojem poklicnem življenju kot v svoji ljubezni do motorističnih pustolovščin. Goran Bence bo ostal v spominu kot človek, ki je vedno iskal nove poti, navduševal s svojo predanostjo in vsem, ki jih je srečal, prinašal optimizem in navdih, so ob smrti znanega popotnika še dodali na Hrvaškem.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec