Uredništvo | 5. 10. 2024, 14:00

Po smrti babice je družina v njenem zamrzovalniku naletela na nenavadno zapuščino: "V družini je že 84 let"

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Vnuk je povedal, da so med čiščenjem hiše naleteli na odkritje, ki jim je rahlo olajšal hude čase.

Družina iz Virginije se je po nepričakovani smrti babice odpravila pospravit njeno hišo. V težki situaciji pa je družina doživela tudi trenutek veselja, ko je na dnu zamrzovalnika našla nenavadno družinsko zapuščino.

Pod kupom hrane je družina namreč odkrila v papir zavit piškot s sporočilom. "Piškot je avgusta 1940 na domu Blankenshipovih spekla gospa Dara L. Chamb," je pisalo v sporočilu.

Found an 84 year old biscuit in my Grandmother's freezer.
byu/hoop-d-lishus inmildlyinteresting

Vnuk Andy Wiseman je za Newsweek povedal, da je družino odkritje sprva zabavalo, kasneje pa so se začeli spraševati, zakaj ga je babica tako dolgo časa hranila.

Izkazalo se je, da ga je na varno prvi pospravil Wisemanov prastric. Slednji je namreč služil v drugi svetovni vojni, zaradi česar je bila družina prepričana, da je piškot spekla njegova mama. Preden se je prastric odpravil v vojsko, pa ga je shranil kot spomin na svojo mamo.

Tako je piškot v družini že 84 let, po smrti prastrica pa je skrb zanj prevzela Wisemanova babica. Družina se je ob vsem tem odločila, da bo s to tradicijo nadaljevala. Tako je piškot trenutno v zamrzovalniku njegovih staršev.

Novo na Metroplay: Zunanja ministrica Tanja Fajon o razmerah na Bližnjem vzhodu | N1 STUDIO