E. Č. | 14. 10. 2024, 08:58

Grozljivo razkritje: svet na pragu velike vojne med ZDA in Rusijo?! (znan je datum)

Profimedia

Se bo moralo človeštvo že v kratkem soočiti z novo veliko morijo?!

Združene države Amerike in NATO se aktivno pripravljata na morebiten velik vojaški spopad z Rusijo, ki bi se lahko zgodil okoli leta 2027, je izjavil Jakov Kedmi, nekdanji šef izraelske obveščevalne službe NATIV.

Po njegovih besedah priprave na spopad že potekajo, trenutni konflikt v Ukrajini pa zahod izkorišča kot način za izčrpavanje ruskih vojaških in ekonomskih virov, kar bi zmanjšalo sposobnost Rusije za obrambo v prihodnjem konfliktu.

Kedmi je poudaril, da zahod dvomi o pripravljenosti Rusije za uporabo jedrskega orožja. Zahodne sile ocenjujejo, da so ruske grožnje z jedrskim orožjem del taktike zastraševanja, in ne resnična možnost. Zato zahod nadaljuje priprave na spopad, ne da bi resno jemal možnost, da bi Rusija uporabila jedrsko orožje, če bi se razmere zaostrile.

Profimedia

Kedmi je tudi opozoril, da zahod napačno razume pripravljenost Rusije na pogajanja kot znak šibkosti, kar bi lahko dodatno spodbudilo konflikte in poslabšalo odnose med Rusijo in zahodom.

Ključna vloga ameriških predsedniških volitev?

Ob tem je Kedmi izpostavil, da bo izid prihodnjih predsedniških volitev v ZDA močno vplival na odnose med omenjeno državo in Rusijo. Po njegovem mnenju bi morebitna zmaga Donalda Trumpa lahko prinesla spremembe v ameriški zunanji politiki in zmanjšanje napetosti v odnosih z Moskvo.

V nasprotju s tem pa meni, da bi zmaga Kamale Harris prinesla večjo konfrontacijo in minimalne možnosti za pogajanja z Rusijo.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil