29. 6. 2024, 11:15

Zaradi svoje nepremišljenosti utrpela grozljive poškodbe, za vse pa krivi živalski vrt

Profimedia

Po napadu volkov v francoskem živalskem vrtu je 37-letnica zdaj vložila kazensko ovadbo.

Ženska, ki so jo pred dnevi v francoskem živalskem vrtu napadli volkovi, zaradi poškodb vratu ne more več govoriti. Zaradi napada v safari parku blizu Pariza je zdaj vložila tudi kazensko ovadbo. 37-letnica je prejšnji teden tekla na območju, ki je običajno prepovedano za turiste, ko so jo napadli trije volkovi in jo resno poškodovali, poroča Daily Mail.

"Upa, da bo njen primer služil kot opozorilo za vzpostavitev ustreznih varnostnih standardov v živalskem parku, da se to nikoli več ne ponovi," je dodal njen odvetnik. Poškodovana ženska je v Thoiry Safari Park prispela v soboto pozno zvečer s svojo mamo in dveletnim sinom. Nastanjeni so bili v hiški, ki je na območju volkov, cena takšnih bivanj pa se giba med 220 in 760 evri na noč.

Naslednje jutro se je pred načrtovanim odhodom iz parka odpravila teč, čuvaj parka pa naj bi ji rekel, da to ni nevarno, saj naj bi bile živali v ograjenih prostorih, je zapisano v policijskem poročilu. V nekem trenutku je na svoji levi opazila medveda, na desni pa volka. Poskušala se je umakniti, a so nanjo planili trije volkovi. Najprej so jo ugriznili v stegna in hrbet, nato še v vrat.

Rešil jo je čuvaj, ki je bil v bližini. Živalski vrt Thoiry je medtem sporočil, da so sprožili notranjo preiskavo, da bi "analizirali vse okoliščine, ki bi lahko privedle do te nesreče".

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca