E. Č. | 25. 6. 2024, 11:38

Med vremensko napovedjo se ji je zapletel jezik: nato je izrekla usodni besedi (in ostala brez službe)

Vreme.com/posnetek zaslona

Je to res dovolj za tako drastično kazen?!

V Srbiji močno odmeva incident na eni od tamkajšnjih televizijskih postaj, zaradi katerega je mlada voditeljica izgubila službo. V dnevniku Radio-televizije Vojvodine (RTV) je bil predvajan napačen prispevek, ki ne bi smel biti vključen v program. Nenavadna situacija se je zgodila prejšnji teden, čeprav se je marsikomu vse skupaj zdelo precej simpatično in v prvi vrsti nekaj, kar se zgodi, pa je novinarka Zorana Nikoletić vseeno pristala na cesti.

V oddaji, ki je bila na sporedu 17. junija, je bil predvajan napačen prispevek, ki bi moral v uničenje in ne v eter. Novinarka je med napovedovanjem vremena sredi stavka obstala, saj se ji je nekoliko zapletel jezik, in izjavila: "Joj, bog!" Prispevek se je nato končal, voditeljica Dnevnika pa je zaključila informativno oddajo. Goran Karadžić, generalni direktor RTV, je kasneje pojasnil, da je napaka mlade novinarke dovolj za odpoved. "Absolutno. To ni napaka, to je malomarnost," je dejal Karadžić.

Posnetek si lahko ogledate na tej povezavi.

Čeprav na televiziji takšne napake niso redkost, je bila za predvajanje napačnega prispevka po direktorjevih beseda izključno krivda mlade novinarke, ki je na tej televiziji delala dve leti. Sindikat zaposlenih na RTV je po dogodku od vodstva pokrajinskega javnega medijskega servisa zahtevali, naj razmislijo o primernosti kazni in to vendarle omili.

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan