R.S. | 6. 9. 2024, 08:41

Umrl priljubljeni zdravnik, ki je pomagal številnim slovenskim otrokom

Profimedia

Njegova nenadna smrt je pretresla svet. 

Svetovno priznani pediatrični nevrokirurg T. S. Park je umrl. Zdravnik, ki je v preteklosti delal v otroški bolnišnici v St. Louisu, se je pred tremi meseci upokojil. V svoji karieri je pomagal tudi 40 slovenskim otrokom, ki jih je operiral. Med njimi je bila štiriletna Slovenka Eva, ki ima izjemno redko genetsko bolezen in ji je z operacijo pred dvema letoma pomagal pri boljši samostojni hoji, poroča Večer. 

"Bil je predvsem izjemen človek, ki je svoje življenje posvetil otrokom s cerebralno paralizo. V svoji dolgi karieri je izpopolnil SDR (selektivno dorzalno rizotomijo) in spremenil življenje 5323 otrokom z vsega sveta. Med njimi je tudi Matija, ki zahvaljujoč njemu ni več zakrčen in lahko hodi, teče, smuča, plava, vesla, vozi kolo – skratka, počne vse, kar počnejo njegovi sovrstniki," je na družbenih omrežjih zapisal Martin Potočnik

"Dr. Park je 24/7 živel za svoje poslanstvo – vsem otrokom je želel omogočiti najlepše možno otroštvo. Njegova karizma, toplina in predanost tem malim borcem so bile očitne že na daleč. Kljub njegovi starosti in neštetim pacientom si ob pregledu in posvetu vedno videl njegov širok nasmeh, optimizem, predvsem pa iskrice v očeh, kar je v težkih trenutkih vlivalo pogum," je še dodal Potočnik. 

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec