11. 3. 2022, 13:22

Spet podražitev! Toliko boste odšteli za poln rezervoar goriva (VIDEO)

Profimedia

Po tem, ko so se v ponedeljek pred bencinskimi servisi vile kolone vozil in je ponekod celo zmanjkalo goriva, so se v tem tednu cene pogonskih goriv dvignile že dvakrat. V uredništvu smo prejeli video posnetek voznice, ki je zjutraj v svoj jekleni konjiček točila dizelsko gorivo. Toliko denarja je odštela!

V ponedeljek ste za liter dizelskega goriva na bencinskih servisih OMV plačali 1,584 evra, v torek 1,662 evra, danes pa že 1,737 evra. Navedene cene veljajo za bencinske servise izven avtocestnega omrežja, če vam goriva zmanjka znotraj avtocestnega omrežja, bo treba za liter dizelskega goriva odšteti že 1,797 evra.

Rastejo tudi cene 95-oktanskega bencina. V ponedeljek je liter na bencinskih servisih OMV izven avtocestnega omrežja stal 1,527 evra, v torek 1,555 evra, danes pa 1,598 evra. Na servisih ob avtocesti je danes za liter 95-oktanskega bencina treba odšteti 1,589 evra. Cene so višje kot v torek tudi na bencinskih servisih MOL, Logo in FE Trading. Enake cene kot v torek ostajajo na bencinskih servisih Petrol in Maxen. Bencin se je tako približal rekordu iz leta 2012, ko je liter stal 1,58 evra.

Ob tako drastičnih podražitvah smo že poiskali najcenejše alternative potovanj. Preberite TUKAJ.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk